T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ARTVİN / HOPA - Hopa Atatürk Anadolu Lisesi

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışını Okul Müdürümüz Mehmet KARAGÖZ'ün Konuşmasıya Açtık...

 

Kıymetli idareci ve öğretmen arkadaşlarım, çok sevgili öğrencilerim, kıymetli velilerimiz.

Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içinde, sizleri selamlıyorum.Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığımız bu günde okulumuza yeni kayıt olan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve 10, 11 ve 12. sınıfa geçen öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum; yeni öğretim yılının huzurlu, güvenli ve kardeşlik ortamı içinde geçmesini temenni ediyorum.

 

Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur

 

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerim:

Amacımız sizlerin kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen yetişkinler olarak geleceğe adım atmanızdır. Aynı zamanda geleceğimiz olan sizlerle vatanımızın bekasını, hürriyetini teminat altına almaktır. Bu gayelerimizin gerçekleşebilmesi için, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve tüm personelimizle gerektiğinde gecemizi gündüzümüze katarak, gerek donanımsal gereksinimler, gerekse eğitim açısından yapılması gereken ne varsa yerine getirmeye, sizlerin eğitimi için en uygun eğitim ortamlarını sağlamaya gayret ediyoruz. Size düşen vazife de çok çalışmak, kendinizi mümkün olan en üst düzeyde yetiştirmektir.

 Sevgili öğrencilerim,

Bu başarıların daha yükseklere çıkması sizlerin daha çok çalışmasıyla mümkün olacaktır. Bunu gerçekleştireceğinize de inancım tamdır. Çünkü okulumuz donanım olarak her türlü eğitim araçlarına sahip bir okuldur. Bunun için de okul ve toplum kurallarına uymanızı, size verilen görevleri zamanında yapmanızı, bol bol kitap okumanızı, zamanınızı iyi ve verimli değerlendirmenizi ve yaşantınızla çevrenize ve küçüklerinize örnek olmanızı bekliyoruz.

 

Sözlerimi Atatürk´ ün Büyük Söylevinde yer alan ve bize eğitim anlayışımız açısından ışık tutan hedef gösteren şu sözleriyle son veriyorum; "Milli Eğitim ülkümüz, Türk milletinin bütün fertlerini kaderde, kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde milli şuur etrafında toplamak; milli, insani, ahlaki üstün değerlerini geliştirmek ve milletimizi hür ve demokratik düşüncenin hâkim olduğu ve kişisel teşebbüse ve toplum sorumluluğuna değer veren bir hava içinde bilgi, teknik, güzel sanatlar ve ekonomi bakımından çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı haline getirmektir".

 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve okulumuz için hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım

12-09-201912-09-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.09.2019 - Güncelleme: 17.09.2019 10:53 - Görüntülenme: 586
  Beğen | 0  kişi beğendi